Cykelresa till fjällen

Lofsdalen ligger vackert beläget i södra Härjedalen, precis på gränsen till Dalarna. Här ligger vi mitt bland Härjedalen och Dalarnas bästa cykling. 

Lofsdalen har de senaste åren investerat miljoner i nya cykelleder. Vi har över 20 km nygrävda stigcykelleder för mountainbike, Härjedalens enda downhillpark och även mycket gravelcykling. 

Endast en timma bort finns ännu mer cykling i Idre Fjäll, Tänndalen, Funäsdalen, Bruksvallarna och Ramundberget. Även Vemdalen satsar i sommar på att utveckla sin cykling. 

Härjedalen är verkligen på frammasch just nu och vi ligger långt fram som en av Sveriges bästa cykeldestinationer. 

Resa hit gör du enklast med bil. Vi har flera laddplatser för elbilar. Det går även att ta flyget till Sveg samt Inlandsbanan till Sveg. Sedan kan du hyra en bil i Sveg. Från Sveg är det en timma till Lofsdalen med bil. 

Lofsdalen är ett utmärkt resmål för alla cykelfantaster. Med våra många vackra cykelleder och enastående natur, är det ett måste för alla som vill uppleva något nytt och spännande på sin nästa cykelresa.

Stigcyklingen i Lofsdalen är speciellt utformad för att passa alla nivåer av cyklister, oavsett om du är nybörjare eller erfaren. Det finns allt från enkla lederna som passar för familjer med barn, till utmanande downhill- och enduroleder för mer avancerade cyklister.

 

En av de mest populära cykellederna i Lofsdalen är den 12 kilometer långa mountainbikeleden Stenrutsleden MTB. Det är en naturskön led genom fjällbjörkskog, upp på fjället med storslagna vyer över Lofssjön och fjällen runtomkring. Det är en relativt lätt led med några tekniska avsnitt som passar för både nybörjare och erfarna cyklister. Leden klättrar högt upp på fjället och går både över smala naturliga stigar och grävda breda delar. Den tar dig genom fjällandskapet och till Lofsdalens Våffelstuga där du kan njuta av en cykelvåffla innan en fantastisk tur nedför börjar. Här finns stora velodrom kurvor och leden har ett härligt flyt hela vägen ner till Lofssjön. Passa på att cykla ner till vattnet och ta ett välförtjänt dopp efter cyklingen. Den här leden är väldigt bra för elcykel och vi har flera cykeluthyrare i Lofsdalen som erbjuder elcykel.

En av de mest populära platserna för mountainbike är Lofsdalen Fjällpark MTB. Ett helt nytt område med ca. 20 km cykelleder i olika svårighetsgrader. Här finns grillplatser, vindskydd och Sveriges vackraste teknikpark. Lofsdalen Fjällpark MTB är byggd för de allra minsta cyklisterna till ni som är riktigt duktiga. Varje år presenterar vi nya leder i vår fjällpark.

För mer avancerade cyklister finns det också utmanande downhillleder i området, som exempelvis Hovärkens DH. Det är en utmanande nedförsled med hopp och utmanande tekniska avsnitt som kräver teknisk skicklighet och mod. Men om du vågar ta dig an utmaningen, kommer du att belönas med en adrenalinpumpande cykeltur och fantastisk utsikt över fjällen.

Oavsett vilken cykelled du väljer, är det alltid en god idé att boka en guidad cykeltur med en kunnig guide som kan visa dig de bästa ställena och ge tips om teknik och utrustning. På så sätt kan du få ut det mesta av din cykelresa till Lofsdalen och uppleva allt som området har att erbjuda.

Så varför inte boka din nästa cykelresa till Lofsdalen och uppleva en spännande och utmanande cykeltur i en av Sveriges vackraste natursköna områden? Med en mängd olika cykelleder att välja mellan och en fantastisk utsikt över fjällen, kommer du att ha en oförglömlig cykelupplevelse.

 Lofsdalen fjällcykelpark erbjuder ett riktigt smidigt upplägg för barnfamiljer. Aron Gooch, författare till Sveriges bästa stigcykling (Happyride.se, 2023) 

Vandring i Lofsdalen

En cykelresa till Lofsdalen

R

Lofsdalen Fjällpark MTB med 20 km fjällcykling för hela familjen

R

Södra sidan Lofssjön - stigcykellederna Stenrutsleden MTB och Vildmarksleden MTB

R

Härjedalens enda downhill med 12 långa och roliga leder

R

Gravelcykling längs Lofssjön runt, Hoedestupet m.m.

R

Landsvägscykling förbi Sveriges högst belägna by Högvålen

Våra partners

Lofsdalen logga

Välkommen till Destination Lofsdalen – din kompletta turistinformation i Lofsdalen. Vi erbjuder inte bara omfattande turistinformation, utan även stuguthyrning, städning, stugservice och bokning av aktiviteter. Utforska vårt utbud av bekväma stugor, låt oss ta hand om städningen och ge dig den bästa servicen för en bekymmersfri vistelse. Dessutom kan du boka spännande aktiviteter och evenemang genom oss. Besök vår hemsida www.lofsdalen.com för att upptäcka allt vi har att erbjuda och skapa minnesvärda upplevelser i Lofsdalen med Destination Lofsdalen.

Lofsdalens fjällanläggningar

Välkommen till Lofsdalens Fjällanläggningar, ditt äventyrscentrum för downhillcykling. Utforska våra långa och spännande downhillleder i vår Downhillpark. Ta liften Lången Express upp till starten vid Lofsdalen Fjällpark MTB och njut av adrenalinfyllda åk. Hos oss hittar du även cykeluthyrning och en butik med allt du behöver för din cykelupplevelse. Besök www.lofsdalen.com för att få mer information och planera ditt äventyr i Lofsdalen. Upplev fartfylld cykling och otroliga vyer på Lofsdalens Fjällanläggningar.

Karins sportbod

Karins Sportbod – Din cykelbutik mitt i Lofsdalen by. Vi erbjuder cykeluthyrning och har en välsorterad butik som är perfekt för cykelentusiaster. Upptäck vårt breda utbud av cyklar, inklusive mountainbikes, elcyklar och vanliga cyklar, för att passa alla dina äventyr. Besök vår hemsida www.karinssportbod.se för att lära dig mer och boka din cykelupplevelse. Utforska Lofsdalens natursköna omgivningar på två hjul med Karins Sportbod.

Skoterhuset logo

Skoterhuset i Lofsdalen är din kompletta butik för cykeläventyr. Vi erbjuder cykeluthyrning, en välsorterad butik och professionell cykelservice vid infarten till Lofsdalen. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller nybörjare, har vi det du behöver för att utforska Lofsdalens vackra cykelleder. Besök www.skoterhuset.se för att lära dig mer om vårt utbud och boka din cykelupplevelse. Upplev spänningen och friheten på två hjul med Skoterhuset i Lofsdalen.

MPX Gruppen i Lofsdalen är en dynamisk företagsgrupp som driver flera populära restauranger och möter dagligen glada besökare runt fjällanläggningen. Upplev smakfulla stunder på restaurangerna Aktivitetshuset, Restaurang Hovärken, Café Värmestugan och Lofsdalen Skybar. Under sommaren kan du njuta av Aktivitetshuset med sitt lekland och matutbud samt Lofsdalen Skybar, som befinner sig imponerande 1125 meter över havet. Upptäck våra fantastiska erbjudanden och evenemang genom att besöka www.mpxgruppen.com. Välkommen till en smakrik och minnesvärd upplevelse i Lofsdalen.

Ica Nära

Ica Nära Lofsdalen – Din lokala Ica-affär som erbjuder allt du behöver för en fantastisk cykelresa. Upptäck vår stora Icabutik med ett brett utbud av varor. Vi är stolta över att vara ombud för både Systembolaget och DHL. Som byns samlingsplats har vi öppet året runt för att betjäna dig. Stötta gärna vår lokala handlare genom att handla din mat i Lofsdalen. Besök www.ica.se för att lära dig mer om våra erbjudanden och öppettider.

Lofsdalen outdoor logga<br />

Lofsdalen Outdoor – Upptäck träning och yoga i Lofsdalen. Vi erbjuder träningsklasser, privata träningar i din stuga och ett containergym vid Lofssjön med ett brett utbud av fria vikter. Utforska vår webbplats www.lofsdalenoutdoor.com för att ta del av våra erbjudanden och bli en del av vår aktiva gemenskap i den vackra naturen i Lofsdalen. Ta steget mot en hälsosam livsstil och låt Lofsdalen Outdoor vara din träningsdestination.

Lofsdalens hustillsyn

Lofsdalens hustillsyn – Din pålitliga partner för stugvård när du inte är på plats. Vi tar hand om allt åt dig när du hyr ut din stuga privat, från nyckelutlämning till avsyning och städning. Beställ vår omfattande storstädning med fönsterputsning, och låt oss även hjälpa till med snöskottning och mer. Besök www.hustillsyn.com för att läsa mer.

Bears den

Upptäck Bears Den – en gömd pärla mitt i skogen där du kan spana på björnar och andra vilda djur. Vår mysiga stuga erbjuder en unik möjlighet att komma nära naturens majestätiska varelser. Njut av den spektakulära synen bakom våra säkra fönster. Utforska våra paket och guidade turer för en oförglömlig upplevelse. Besök vår hemsida och boka nu! Besök www.lofsdalenbearsden.com

Arnas event

Arnaryd Event AB – Ditt eventbolag i Lofsdalen. Vi är specialiserade på att arrangera resor för mindre grupper med spännande aktiviteter som skoterresor, cykling och motorcykeläventyr. Upptäck våra skräddarsydda paket och njut av oförglömliga upplevelser i den vackra naturen. Besök www.arnasevent.se för mer information och boka ditt äventyr idag.

Lofsdalens fastighetsbyrå

Lofsdalens Fastighetsbyrå – Här kan du förverkliga din dröm om att äga en stuga i Lofsdalen. Upptäck detta stugparadis med närhet till cykelleder, skidbackar, längdskidspår och skoterleder. Oavsett om du söker en fritidsstuga eller ett åretruntboende, finns Malin och Nina här för att hjälpa dig hitta ditt drömboende. Besök www.lofsdalenfastighet.se för att utforska vårt utbud och låt oss vara din guide till ett liv i Lofsdalen.

Lofsdalsspår logga

Lofsdalsspår – vårt spårbolag i Lofsdalen. Vi är inte bara specialiserade på att skapa perfekta skidspår, utan vi tar även hand om vandringsleder och MTB-leder i området. Utforska de vackra vandringslederna och upptäck naturens underverk till fots, eller ta dig an utmaningen på våra spännande MTB-leder som erbjuder adrenalin och äventyr. Besök vår hemsida www.lofsdalsspår.se för att lära dig mer om våra ledalternativ sommar som vinter.

Lofsdalens fjällhotell – din idealiska bas för skid- och cykeläventyr med en fantastisk belägenhet för ”ski in – ski out” och ”bike in – bike out”. Vårt hotell erbjuder bekväma boenden och en välkomnande atmosfär där du kan njuta av enastående matupplevelser. Vi är även kända för att driva flera framgångsrika krogar i Stockholm, som Bleck och Hellas Storstugan. Under sommaren kan våra lägenheter hyras via Destination Lofsdalen, medan hotellet återigen öppnar för vintersäsongen. Besök www.lofsdalensfjallhotell.se för att utforska vårt boendeutbud och ta del av våra speciella erbjudanden. Välj Lofsdalens fjällhotell för att uppleva bekvämlighet, god mat och enastående äventyr både på vintern och sommaren.

Kontakta oss för bokning av din cykelresa

6 + 12 =