Lördag: Roliga och lärorika clinics och småtävlingar!

Under Lofsdalen Bike Weekend får du och din familj chansen att delta i en rad spännande och utbildande clinics. Festivalpasset öppnar dörren till en helg full av cykeläventyr. 

Tid: 10.00 – 16.00: Musik, mat och cykelhäng vid hjärtat i Lofsdalen Fjällpark. 

Schema för lördagens utmaningar och Clinics
Kl. 10 – Hopp med Elof Lindh
Kl. 11 – Hjärtinfarken (utmaning), Kurvteknik med Konrad, Äventyrsguiderna och Flow på stigen med Linda, MTB-tjejer
Kl. 12 – Wheelie (utmaning) och Våga på stigen med Pernilla, MTB-tjejer
Kl. 13 – Ettans växel längs Super Nova (utmaning) och Lär dig klättra och ta dig över objekt med Konrad, Äventyrsguiderna
Kl. 14 – Dualtävling (utmaning), Hopp med Elof Lindh och Ta röda leder med Helena Enqvist
Kl. 15 – Lofsdalen Outdoor Fjällstark (Utmaning) och Lär dig hoppa och droppa med Konrad, Äventyrsguiderna

Hela dagen 

Testa eBike med Skoterhuset och Funäsdalen Cykel och Fritid
Start: Hovärken Spårcentral (parkeringen)

Lofsdalen Bike Challenge – Flaggjakt där du ska ta så många flaggor som möjligt med hjälp av din mobil.
Start: Hovärken Spårcentral (parkeringen)

Teknikhäng för barn hos Skoterhuset

Clinics i fokus:

🚴 Cykelclinics för barnen hos Skoterhuset
Lär dina barn grunderna i cykling och hur man behärskar cykeln på de mest effektiva sätten. En utmärkt start för de yngsta deltagarna.
Fredag och lördag 10-16.

🔋 E-bike: Framtidens cykling?
Upptäck e-bikes och lär dig hur man optimerar cyklingen för att få ut maximalt av teknologin. Perfekt för både nybörjare och erfarna cyklister som vill prova något nytt. En gång i timmen, Hovärkens Spårcentral

🚵🏻‍♀️ Flow på stigen, nybörjare, Linda @mtbtjejer.se
Lär dig hur du får XC rundan till en skön och jobbig tur. En inspirerande timme med tekniska inslag. Lördag kl. 11, vid Hjärtat.

🌀 Lär dig ta svängar och velodromer, Äventyrsguiderna
Bli bättre på att ta kurvor på bästa sätt i våra specialgrävda velodromer. En teknikclinic där du får testa dina gränser och förbättra din kurvteknik.  Lördag kl. 11

🪨 Lär dig klättra och ta dig över objekt (vuxna), Äventyrsguiderna
Låt dig inte begränsas av stök och klättringar, Konrad guidar dig!  Lördag kl. 13 

⚡️ Lär dig hoppa och droppa , Äventyrsguiderna
Vore det inte härligt att bli mer lekfull på stigen? Det här är en kul clinic för alla! Konrad guidar dig!  Lördag kl. 15 

🌲Våga på stigen, nybörjare, Pernilla @mtbtjejer.se
Tekniken som gör dig modigare när du ska ut i skogen eller på fjället. Lördag kl. 12.

🛑 Dags för röda leder, Helena Enqvist
Level upp och hitta tekniken för en roligare tur på röda leder. Lördag kl. 14.00

🚀 Hopp och dropp med Elof Lindh
I teknikområdet får du chansen att, tillsammans med erfarna proffs, lära dig konsten att hoppa och droppa säkert och effektivt. Lördag kl. 10 och kl. 14.

Småtävlingar

11.00 start Hjärtat: Hjärtstopp utmaning – Hillclimb Hovärken. Anmälan på plats. Försten upp till toppen av Hovärken –> strava segment Hillclimb Hovärken

12.00 start Hjärtat: Wheelie – Balansera så länge du kan på ett

13.00 start Hjärtat: Ettans växel (tidigare kedjelöst utmaningen)

14.00 Dualtävling. Anmälan på plats!

15.00 start Hovärken P: Lofsdalenoutdoor fjällstark-utmaning

HELA DAGEN: Lofsdalen Bike Challenge (aka iFlaggjakten) med Puls.nu
En fartfylld, taktisk samt kreativ aktivitet med start från Hovärken parkeringen. Tävlingen kan genomföras närsomhelst mellan kl 11:00 – 16:00 under lördagen. Tävlingen går ut på att deltagarna använder sina privata smartphones för att plocka ett antal waypointsflaggor på den digitala kartan som visas i telefonen. Plocka så många flaggor ni orkar och svara på de kluriga frågorna som dyker upp. Flest poäng för dagen vinner en platta sportdryck från Latitude. Pulsguiden Emelie står vid Hovärken parkeringen och instruerar hur ni aktiverar tävlingen i era telefoner.

 

 

 

Tävlingen Hovärken runt

Fredagen den 12 juli kl 11.00 går starten till sommaren roligaste MTB-tävling. 8 km med fina utlottningspriser. För hela familjen, både för tävlingscyklisten, e-bike och familjen med barn från rekommenderat 8 år (är en del uppför).

Köp ditt festivaltrailpass

Festivaltrailpasset ger dig tillgång till all Lofsdalens stigcykling 11-14 juli, fjällkonsert, clinics, hoppuppvisning och småtävlingar i Sveriges vackraste teknikområde. Pris 350 kr per vuxen.

Vårt mål med Lofsdalen Bike Weekend är att visa upp våra nya cykelleder och samla cyklingentusiaster för en helg full av utmaningar och gemenskap. Vi har skapat lederna för alla nivåer, och jag ser fram emot att välkomna deltagare att uppleva dem. Det här eventet är startskottet för många fler cykeläventyr i Lofsdalen.

Kalle Ström

Våra partners

Lofsdalen logga

Välkommen till Destination Lofsdalen - din kompletta turistinformation i Lofsdalen. Vi erbjuder inte bara omfattande turistinformation, utan även stuguthyrning, städning, stugservice och bokning av aktiviteter. Utforska vårt utbud av bekväma stugor, låt oss ta hand om städningen och ge dig den bästa servicen för en bekymmersfri vistelse. Dessutom kan du boka spännande aktiviteter och evenemang genom oss. Besök vår hemsida www.lofsdalen.com för att upptäcka allt vi har att erbjuda och skapa minnesvärda upplevelser i Lofsdalen med Destination Lofsdalen.

Lofsdalens fjällanläggningar

Välkommen till Lofsdalens Fjällanläggningar, ditt äventyrscentrum för downhillcykling. Utforska våra långa och spännande downhillleder i vår Downhillpark. Ta liften Lången Express upp till starten vid Lofsdalen Fjällpark MTB och njut av adrenalinfyllda åk. Hos oss hittar du även cykeluthyrning och en butik med allt du behöver för din cykelupplevelse. Besök www.lofsdalen.com för att få mer information och planera ditt äventyr i Lofsdalen. Upplev fartfylld cykling och otroliga vyer på Lofsdalens Fjällanläggningar.

Karins sportbod

Karins Sportbod - Din cykelbutik mitt i Lofsdalen by. Vi erbjuder cykeluthyrning och har en välsorterad butik som är perfekt för cykelentusiaster. Upptäck vårt breda utbud av cyklar, inklusive mountainbikes, elcyklar och vanliga cyklar, för att passa alla dina äventyr. Besök vår hemsida www.karinssportbod.se för att lära dig mer och boka din cykelupplevelse. Utforska Lofsdalens natursköna omgivningar på två hjul med Karins Sportbod.

Skoterhuset logo

Skoterhuset i Lofsdalen är din kompletta butik för cykeläventyr. Vi erbjuder cykeluthyrning, en välsorterad butik och professionell cykelservice vid infarten till Lofsdalen. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller nybörjare, har vi det du behöver för att utforska Lofsdalens vackra cykelleder. Besök www.skoterhuset.se för att lära dig mer om vårt utbud och boka din cykelupplevelse. Upplev spänningen och friheten på två hjul med Skoterhuset i Lofsdalen.

MPX Gruppen i Lofsdalen är en dynamisk företagsgrupp som driver flera populära restauranger och möter dagligen glada besökare runt fjällanläggningen. Upplev smakfulla stunder på restaurangerna Aktivitetshuset, Restaurang Hovärken, Café Värmestugan och Lofsdalen Skybar. Under sommaren kan du njuta av Aktivitetshuset med sitt lekland och matutbud samt Lofsdalen Skybar, som befinner sig imponerande 1125 meter över havet. Upptäck våra fantastiska erbjudanden och evenemang genom att besöka www.mpxgruppen.com. Välkommen till en smakrik och minnesvärd upplevelse i Lofsdalen.

Ica Nära

Ica Nära Lofsdalen - Din lokala Ica-affär som erbjuder allt du behöver för en fantastisk cykelresa. Upptäck vår stora Icabutik med ett brett utbud av varor. Vi är stolta över att vara ombud för både Systembolaget och DHL. Som byns samlingsplats har vi öppet året runt för att betjäna dig. Stötta gärna vår lokala handlare genom att handla din mat i Lofsdalen. Besök www.ica.se för att lära dig mer om våra erbjudanden och öppettider.

Lofsdalen outdoor logga<br />

Lofsdalen Outdoor - Upptäck träning och yoga i Lofsdalen. Vi erbjuder träningsklasser, privata träningar i din stuga och ett containergym vid Lofssjön med ett brett utbud av fria vikter. Utforska vår webbplats www.lofsdalenoutdoor.com för att ta del av våra erbjudanden och bli en del av vår aktiva gemenskap i den vackra naturen i Lofsdalen. Ta steget mot en hälsosam livsstil och låt Lofsdalen Outdoor vara din träningsdestination.

Lofsdalens hustillsyn

Lofsdalens hustillsyn - Din pålitliga partner för stugvård när du inte är på plats. Vi tar hand om allt åt dig när du hyr ut din stuga privat, från nyckelutlämning till avsyning och städning. Beställ vår omfattande storstädning med fönsterputsning, och låt oss även hjälpa till med snöskottning och mer. Besök www.hustillsyn.com för att läsa mer.
Vi hyr även ut boende via airBNB. Besök oss för att boka din stuga i Lofsdalen.  https://www.hustillsyn.com/uthyrning-airbnb/ 

Bears den

Upptäck Bears Den - en gömd pärla mitt i skogen där du kan spana på björnar och andra vilda djur. Vår mysiga stuga erbjuder en unik möjlighet att komma nära naturens majestätiska varelser. Njut av den spektakulära synen bakom våra säkra fönster. Utforska våra paket och guidade turer för en oförglömlig upplevelse. Besök vår hemsida och boka nu! Besök www.lofsdalenbearsden.com

Arnas event

Arnaryd Event AB -  med Uppvallens Fäbod. Som driver en vacker glamping i Lofsdalen. De är kända för sitt fantastiska bäckbad med vedeldadbastu och mysiga fick vid Uppvallens fäbod. Följ Uppvallens fäbod på facebook för aktuell information: https://www.facebook.com/Uppvallen

Lofsdalens fastighetsbyrå

Lofsdalens Fastighetsbyrå - Här kan du förverkliga din dröm om att äga en stuga i Lofsdalen. Upptäck detta stugparadis med närhet till cykelleder, skidbackar, längdskidspår och skoterleder. Oavsett om du söker en fritidsstuga eller ett åretruntboende, finns Malin och Nina här för att hjälpa dig hitta ditt drömboende. Besök www.lofsdalenfastighet.se för att utforska vårt utbud och låt oss vara din guide till ett liv i Lofsdalen.

Lofsdalsspår logga

Lofsdalsspår - vårt spårbolag i Lofsdalen. Vi är inte bara specialiserade på att skapa perfekta skidspår, utan vi tar även hand om vandringsleder och MTB-leder i området. Utforska de vackra vandringslederna och upptäck naturens underverk till fots, eller ta dig an utmaningen på våra spännande MTB-leder som erbjuder adrenalin och äventyr. Besök vår hemsida www.lofsdalsspår.se för att lära dig mer om våra ledalternativ sommar som vinter.

Lofsdalens fjällhotell - din idealiska bas för skid- och cykeläventyr med en fantastisk belägenhet för "ski in - ski out" och "bike in - bike out". Vårt hotell erbjuder bekväma boenden och en välkomnande atmosfär där du kan njuta av enastående matupplevelser. Vi är även kända för att driva flera framgångsrika krogar i Stockholm, som Bleck och Hellas Storstugan. Under sommaren kan våra lägenheter hyras via Destination Lofsdalen, medan hotellet återigen öppnar för vintersäsongen. Besök www.lofsdalensfjallhotell.se för att utforska vårt boendeutbud och ta del av våra speciella erbjudanden. Välj Lofsdalens fjällhotell för att uppleva bekvämlighet, god mat och enastående äventyr både på vintern och sommaren.