Om Lofsdalen Bike

Lofsdalen Bike är en del av Lofsdalsfjällens turistnäring ekonomisk förening och vi är stolta över att kunna erbjuda en fantastisk cykelupplevelse i hjärtat av Jämtlands fjällvärld. Vårt projekt, Visit Lofsdalen, som startade 2023 och pågår till 2026, syftar till att utveckla Lofsdalen som en ledande destination för cykling och friluftsliv.

Vi erbjuder ett brett utbud av cykelleder som passar alla nivåer av cyklister, från nybörjare till erfarna åkare. Våra leder är noggrant utformade och underhållna för att säkerställa att alla kan njuta av den spektakulära naturen som Lofsdalen har att erbjuda. Dessutom har vi investerat i modern infrastruktur och bekvämligheter för att göra ditt besök så bekvämt och minnesvärt som möjligt.

Som en del av vårt engagemang för hållbar turism arbetar vi nära lokala företag och samhällen för att främja en positiv och långvarig inverkan på regionen. Vi tror på att kombinera naturupplevelser med hållbara praktiker, och vårt mål är att skapa en destination där både besökare och lokalbefolkning kan trivas.

Kom och upplev äventyret med oss på Lofsdalen Bike. Oavsett om du vill utforska de vackra fjällen på två hjul, delta i spännande evenemang, eller bara njuta av lugnet och skönheten i naturen, så har vi något för dig. Välkommen till Lofsdalen – din nästa cykeläventyr väntar!

Vi ser fram emot att välkomna dig till Lofsdalen Bike och dela vår passion för cykling och natur!

Projektets mål och syfte

Projektet ”Visit Lofsdalen” syftar till att transformera Lofsdalen till en hållbar och konkurrenskraftig turistdestination genom att öka antalet internationella besökare och skapa fler arbetstillfällen. De specifika målen och syftena med projektet är:

  1. Fyrdubbla antalet internationella besökare: Genom olika marknadsföringsaktiviteter och deltagande i internationella mässor strävar projektet efter att öka antalet internationella besökare till Lofsdalen.
  2. Öka exportmognaden hos lokala företag: Projektet kommer att hjälpa små och medelstora företag i Lofsdalen att utveckla sina färdigheter och kapacitet för att nå ut till internationella marknader​​​​.
  3. Skapa nya arbetstillfällen: Målet är att skapa sex nya helårsanställningar genom att öka turistnäringens tillväxt och konkurrenskraft​​.
  4. Utveckla en hållbar turismdestination: Projektet fokuserar på att följa hållbarhetskriterier och minska klimatpåverkan genom att främja hållbara metoder och produkter​​.

Medfinansiärer

Projektet ”Visit Lofsdalen” har flera medfinansiärer som bidrar till dess genomförande, både med kontanta medel och bidrag i annat än pengar:

  1. Region Jämtland Härjedalen: Region Jämtland Härjedalen är en av de största medfinansiärerna och har bidragit med betydande kontanta medel​​.
  2. Härjedalens kommun: Har också bidragit med finansiering för att stödja projektets olika aktiviteter och mål​​.
  3. Tillväxtverket genom ERUF är en av de största medfinansiärerna som gör det här projektet möjligt.